Asus EEE na trzích v Jižní Korei, Izraeli a Belgii

KoreaSvětlo světa právě spatřila velmi potěšující zpráva pro uživatele v Korei, Izaele a Belgii. Na tyto trhy se právě vrhá Asustek se svým Asus EEE PC, na většinu z nich v kombinaci s operačním systémem Windows XP. Server IT Week uvádí, že prý bootovaní na stroji s 1GB RAM do Windows XP je dvakrát delší než do Xandrosu. S tímto tvrzením z vlastních zkušeností nemůžeme souhlasit, především proto, že většina běžných uživatelů rozhodně dlouhodobě na Xandrosu nepojede, ale zvolí právě Windows XP.

V Jižní Korei byl představen model 4G, ovšem již ne s linuxovou distribucí Xandros, ale rovnou v Windows XP. Za tuto kombinaci si neváhají říct 499.000 Won (v přepočtu cca 526 dolarů).

V Izraeli byl také představen model 4G v kombinaci s Windows XP. O jeho distribuci se aktuálně postaral telekomunikační provider Bezeq. Ostatní distributoři musí čekat, protože distribuce pro ně bude uvolněna až od května. Na druhou stranu nepřijdou ani oni zkrátka, protože dostanou možnost prodávat také modely s linuxovou distribucí Xandros.

A poslední z informací je trh v Belgii, kde by měl dle dostupných informací být k dispozici koncem dubna.

A co dodat nakonec? Uvidíme, kdy Asustek půjde do sebe a konečně představí svůj model i v ČR. Pořád tajně doufáme, že to nebude až v třetím kvartálu 2008, ale dříve. Nezbývá nám než se nechat překvapit.

Příspěvek byl publikován v rubrice Novinky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů u Asus EEE na trzích v Jižní Korei, Izraeli a Belgii

Napsat komentář