Maxinoha: Jak levně a bezpečně koupit EEE v USA

EEE za 299 USD?K dnešnímu dni není stále oficiálně uveden EEE na český trh, takže veškeré EEE pocházejí ze zahraničí. Tak proč platit někomu za dovezení z USA, když si jej můžete nechat poslat sami a ještě si vybrat model, který se vám nejvíce líbí.

Většinu kupujících odradí od internetových nákupů v USA fakt, že skoro žádný obchod nezasílá zboží mimo území USA. Toto lze naštěstí velmi jednoduše vyřešit zřízením vlastní poštovní schránky na území USA a následným přeposláním přes tuto poštovní schránku. Osobně se mi osvědčila poštovní schránka u firmy zasilkovasluzba.com. U této české firmy máte možnost zřízení poštovní schránky na měsíc zdarma.

Nejdříve je tedy potřeba si zřídit poštovní schránku zde. Po registraci vám bude sdělena vaše adresa v tomto tvaru: Jméno Příjmení, 1260 Pennsylvania Ave., Apt XXXX, San Francisco, CA 94107, United States. Pak již můžete přistoupit k vlastnímu objednání vašeho EEE.

Osobně doporučuji prověřený portál amazon.com a ceny jsou následující: 2G Surf $299.99, 4G Surf $349.99, 4G $399.99, 8G $499.99. Platba se provádí platební kartou, takže je potřeba na vaší kartě před transakci povolit internetové platby. Za dopravu do vaší poštovní schránky nic neplatíte.

Než vám přijde oznamovací e-mail, že přišla zásilka do vaší poštovní schránky, je potřeba si na svůj účet v poštovní schránce uložit nějaký kredit, ze kterého se pak zaplatí poštovné z USA do ČR a sestavení zásilky. Doporučuji uložit částku 1000,- Kč což při kurzu 16,33 (aktuální kurz k 27.4.2008 u zasilkovasluzba.com) a poplatku za převod připíše na váš účet u poštovní schránky cca $60 ($20 poplatek za sestavení a odeslání zásilky do hmotnosti 8kg + $39.50 poštovné pro váhu 5 liber). Po doručení zásilky do poštovní schránky si sestavíte odchozí zásilku – je důležité věnovat čas vyplnění průvodního lístku (podrobnosti na webu zasilkovasluzba.com). Pokud zvolíte přepravu USPS EMI, mají tyto zasilky přednost před zásilkami USPS PMI. Zásilku v ČR přebírá česká pošta, takže rychlost doručení zásilky záleží na poště ve vašem bydlišti.

Když to spočítáme, tak při kurzu 16,50 vás EEE z USA bude stát včetně poplatků za odeslání prostřednictvím zasilkovasluzba.com celkem :
2G Surf … 5.950,- Kč
4G Surf … 6.775,- Kč
4G … 7.599,- Kč
8G … 9.249,- Kč

Další výhodou je možnost společně s vaším EEE si objednat příslušenství, např. nahradní nabíječka, baterie, pouzdro atd… s tím, že přeprava tohoto příslušenství vás vlastně nebude nic stát. Sveze se zadarmo společně s vašim EEE.

Tento návod lze použít na nákup jakékoliv elektroniky, protože v některých případech vás cena včetně poštovného přijde na 50% nejnižší ceny v ČR.

Ti z vás, kteří si na nákup přes internet v zahraničí netroufají, mohou využít nákupu u českých firem.

Příspěvek byl publikován v rubrice Uživatelé o EEE. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů u Maxinoha: Jak levně a bezpečně koupit EEE v USA

Napsat komentář