ASUS přichází s další verzí: EEE PC 901

Asus EEE PC 901 - celkový pohledSpolečnost Asustek přichází s další verzí oblíbeného subnotebooku z řady EEE. Ten bude nést pojmenování EEE PC 901. Na webu blogeee.net se již objevily první obrázky tohoto malého zázraku. Bohužel zatím nejsou známy přesné parametry, takže zde uvedu pouze ty, které známy jsou.

Proti předchozí verzi 900 došlo u tohoto k několika změnám, které jsou spíše zaměřeny po designové stránce. Ovšem došlo i ke změnám hardwarovým. Jako první změna je zde lemování kolem touchpadu, což předchozí dvě verze neměly. Velikost touchpadu zůstane pravděpodobně shodná. Další inovací je změna kloubu u LCD, ten bude z obou stran uzavřen kovovými chromovanými koncovkami.

Asus EEE PC 901 - chromované koncovky

Také logo se změní z původního nápisu ASUS na Eee PC. Úplnou novinkou je řada tlačítek mezi baterií a klávesnicí. Další vzhledovou (i hardwarovou) změnou jsou STEREO mikrofony z obou stran loga Eee PC.

Asus EEE PC 901 - nové logo Eee PC

A konečně poslední vzhledovou novikou je přemístění napájecího otvoru ze zadní části přístroje na jeho pravý bok.

Asus EEE PC 901 - napájecí konektor již vpravo

Po hardwarové stránce by mělo dojít k nahrazení stávajícího procesoru Intel Celeron 900 M za Intel Atom. Tento procesor vyniká především úsporou energie, tudíž by se u EEE měla zvednout výdrž na baterie. Další hardwarové parametry ASUS zatím nezveřejnil, ale pravděpodobně se nebudou příliš lišit od poslední verze EEE PC 900. Není ani známo, zda tato nová verze již bude obsahovat bluetooth, či nikoliv, nezbývá nám než doufat. Co bude pravděpodobně rozdílné, je cena, která se vyšplhá zase o něco výše.

Nakonec snad jenom doplníme, že oficiální představení produktu EEE PC 901 by se mělo odehrát počátkem června 2008 na veletrhu Computex.

Příspěvek byl publikován v rubrice Novinky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář