Zmutovaná EEE útočí!

Zmutované EEEPříchodem zařízení EEE se na webu začly vyskytovat jejich levnější „zmutovaní a geneticky upravení“ bratříčci. Jedná se o parametricky téměř shodná zařízení, ovšem povětšinou s méně výkonnými bateriemi a dalšíma součástkama. Ovšem co se designu týče, mnohonásobně své originální bratříčky předčí. No posuďte sami z obrázků. Jedná se vlastně o EEE přesunuté do jiného šasí. A cena? U modelu vycházejícím z  modelu 701, ovšem s procesorem XBurst(????) je 210$. Těžko říct, zdali to je hodně nebo málo. O tomto procesoru bohužel nevím zhola nic.

Jsou zde ovšem i modely vycházející z 901 /900A. Jedná se o 8.9″ netbook, s procesorem Intel Atom 270 o taktu 1.6ghz, 60gb disku, 512mb ram a světe div se má i express card oproti 901 v sobě.  Co bych u tohoto zařízení vyzdvihl je ovšem klávesnice kterou má v plné velikosti, což je oproti 901 velká ale opravdu velká výhoda. Jediné co není z webu známo je informace o baterii. Jedná se o 3článkovou Li – ion. Cena tohoto modelu je 340$ ( asi 7000kč )

Své zastoupení samozřejmě nemůže popřít ani EEE, série 1000…. Standartní sestava Intel Atom 270, 1gb RAM, 120gb HDD, a všechny vstupy/výstupy co má eee mít + express card, bohužel s 3článkovou baterií, to je přesně popis sedící na model zvaný Super EEEpc.

Cena tohoto modelu je 350$ ( asi 7000 kč ) ovšem pokud jste e-shop nebo kamenná prodejna, a zakoupíte těchto modelů 51 kusů, vyjde Vás jeden kus již na 280$ ( 5600kč ). Ovšem ještě jde oto, zdali by jste se jich pak byli schopni zbavit :-).

Shrnuto podtrženo, modelů vyrábí čínští dodavatelé spoustu, ovšem jak kvalitní mohou být, toť otázka.




Příspěvek byl publikován v rubrice Novinky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář