HW upgrade EEE do budoucna bez pájení?

ChipNa internetu nelze přehlédnout přehršel různých návodů, úprav, modů, které popisují hardwarové úpravy Asusu EEE. Našlo se již spousta těch, kteří do svého počítače integrovali pájkou (čti připájeli 🙂 ) věci jako bluetooth modul, GPS modul, dotykovou obrazovku, FM rádio, analogový modem, různé paměťové moduly, USB huby a další věci. Těmto úpravám se obšírně věnuje web IVC, kde naleznete podrobné návody, jak výše uvedené spáchat.

Uvedené upgrady mají jedinou nevýhodu a to je pájení uvnitř počítače. Ne všichni jsou tak manuálně zruční a ne všichni chtějí přijít o záruku. Proto velmi chytrého človíčka napadla myšlenka, proč něco pájet, když by šlo využít stávajících konektorů na základní desce. Vyzkoušel tedy rozpojit webkameru, vložit „mezidrát“ s USB hubem a původní konektor webkamery napojit do něj. Samozřejmě mu tímto vznikla možnost připojení výše zmiňovaných periférií, aniž by musel dále cokoliv pájet přímo do notebooku. Chcete-li se podívat na obrázky a popis, pokračujte kliknutím zde.

Doufejme, že v brzké budoucnosti se těchto úprav chopí někdo komerčně a že si sami budeme moci dokoupit již hotové produkty, které přímo napojíme místo webkamery a ušetříme si nejenom pájení, ale i nervy s rozchozením.

Příspěvek byl publikován v rubrice HW úpravy, Novinky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář