ECS G10IL: další konkurence pro EEE?

ECS G10ILTento týden se úplně roztrhnul pytel s další konkurencí pro EEE. Nejdříve společnost MSI, nyní ji následuje společnost ECS. Mininotebook s označením G10IL sice již představila na letošním Cebitu, ale konkrétní technické parametry prozradit nechtěla. Až nyní jsme se jich dočkali.

Notebook bude vybaven procesorem Intel Atom (Diamondville) osazeném v základní desce s čipovou sadou Intel 945 GSE/ICH7M. Operační paměť má být vybavena 1GB DDR2 modulem (maximálně modul 2GB v jednom slotu). Kapacita pevného disku zatím nebyla zveřejněna, ale společnost ECS plánuje jak využití klasického HDD, tak i novějšího SSD. Dostupné budou celkem dvě varianty, dle rozměru displeje, jedna o uhlopříčce 8,2″ a druhá 10,2″. Ve víku displeje bude integrovaná 1,3Mpix webkamera. Výbava dále pokračuje přes klasické 3 USB 2.0 porty, ETH síťovou kartu, WiFi a čtečku paměťových karet. Dále zde nalezneme také bluetooth a 56kbps modem. V nejvyšší výbavě společnost ECS plánuje i třípásmový HSDPA/HSUPA modem (dle ECS tzv. Super-3G). Operační systém bude dle volby uživatele Windows XP, případně Linux.

ECS G10IL

Mininotebook má být dostupný v druhé polovině roku 2008 a cena nebyla stanovena. Celková výbava se nám poměrně zamlouvá a doufáme, že například z integrovaného bluetooth si vezme ponaučení i společnost Asustek u nových modelů.

Příspěvek byl publikován v rubrice Novinky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář