První test EEE Box

Asus EEE Box - detailní fotografieServer AnandTech přišel jako první s testem počítače od společnosti Asustek s názvem EEE Box. Tento počítač svými rozměry patří mezi nejmenší počítače (mimo jiné je i tenčí než známý Apple Mini). Svým uživatelům nabídne především velmi nízkou spotřebu elektrické energie, zajímavou cenu a především i výkon.

Celkové rozměry 17,7×22,1×2,7 cm poměrně dost přesně vypovídají o velikosti Boxu (posoudit můžete i Vy z přiložených fotografií). Uvnitř přístroje nalezneme procesor Intel Atom na frekvenci 1,6 GHz, 1-2 GB operační paměti (dle výbavy) a pevný disk o velikosti od 80 až 160 GB.

Asus EEE Box - detailní fotografie Asus EEE Box - detailní fotografie Asus EEE Box - detailní fotografie
Asus EEE Box - detailní fotografie Asus EEE Box - detailní fotografie Asus EEE Box - detailní fotografie

Na těle přístroje nalezneme 2x USB 2.0 konektory, DVI výstup, čtečku SD karet a již klasicky výstup na sluchátka a vstup na mikrofon. Co se týče komunikačních rozhraní, Box nám nabídne standardní síťovou kartu a bezdrátovou WiFi. Bohužel co se týče bluetooth se asi bude opakovat co u EEE 701 a v základu asi nebude.

Asus EEE Box - detailní fotografie vnitřku Asus EEE Box - detailní fotografie vnitřku Asus EEE Box - detailní fotografie vnitřku

Box podporuje Express Gate, což znamená základní používání počítače ještě před jeho startem do operačního systému. Používat se takto dá například pro prohlížení Internetu nebo telefonování přes Skype.

Asus EEE Box - software Asus EEE Box - software Asus EEE Box - software

V testu byl zkoušen operační systém Windows XP i Vista, ovšem Vista nebyla redaktory doporučena z důvodu hardwarových nároků. Naproti tomu byli velmi překvapeni při měření spotřeby, která je v klidu na hranici pouze 14,5W a při zátěži nepřesáhne hranici 19W. A toto všechno v pořizovací ceně od 269 do 299 USD. Máme se tedy všichni určitě na co těšit.

Příspěvek byl publikován v rubrice Novinky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře u První test EEE Box

Napsat komentář