„Kuchyňské“ EEE Top ET1602

EEE TOP ET1602 - fotografieSpolečnost Asustek neusnula na vavřínech a představuje další nový model EEE, tentokráte EEE TOP ET1602. Tento počítač nejlépe asi vystihuje označení „kuchyňský“, nejenom díky bílému lesklému povrchu, ale i pro jeho možné použití. Na první pohled připomíná zmenšený Apple iMac, ale pojďme se na něj podívat blíže.

Celková velikost je o trochu větší než rozměr širokoúhlého displeje, který má úhlopříčku15,6″ a nabídne pěkné rozlišení 1366×768. Displej je samozřejmě dotykový od výroby, což podstatně zvyšuje efektivitu práce i jeho celkového použití. Váha zařízení je lehce pod 4,5 kg.

EEE TOP ET1602 - celkové foto s klávesnicí

Uvnitř ééčka tepe procesor Intel Atom N270 na frekvenci 1,6 GHz. Grafická karta v tomto modelu je klasická GMA950, která bohatě stačí pro kancelářskou práci i domácí použití. Operační paměť je osazena modulem 1 GB DDR2 a pevný disk je klasický SATAII o kapacitě 160 GB s rychlostí 5400 otáček. Komunikační rozhraní tohoto prcka jsou až 1000 Mbit síťová karta a až „n-ková“ WiFi. Na přístroji nalezneme úctyhodných 6 USB portů, 3 audio porty a samozřejmě čtečku paměťových karet.  Operační systém je Windows XP s nastavbou EEE rozhraní, které vypadá opravdu velmi použitelně (ke shlédnutí například ve videorecenci na Živě).

EEE TOP ET1602 - dotykový displej EEE TOP ET1602 - držadlo pro přenášení

Jako zajímavost tohoto přístroje ještě uvádíme zadní „držadlo“, pomocí kterého můžete ééčko přenášet, případně si zvolit i úhel naklonění při postavení na stole. Výrobce bude taktéž prodávat i model s označením ET1603, který bude obsahovat také vestavěnou baterii a grafická karta bude Radeon HD3450. Cena zařízení ještě není stanovena, ale bude se pohybovat kolem 15 tisíc Kč. Věříme, že se i toto ééčko v českých domácnostech určitě ujme.

Příspěvek byl publikován v rubrice Novinky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář